Web del Club Meccano de Catalunya, La Penya del Cargolet

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

La 23ena Exposició Catalana de Meccano

Correu electrònic Imprimeix

La 23ena Exposició Catalana de Meccano es va celebrar el cap de setmana del 25 al 28 d'octubre de 2012 a la Ludoteca del Xalet del Clot, al carrer Bilbao 220 de Barcelona.

 

 

La inauguracíó el dijous 25 va ser molt lluïda, tothom es va posar elegant perque Barcelona Televisió ens va venir a fer un reportatge  en directe per al programa Barcelona Connexió. Aixó en va donar publicitat i va fer que ens vingués a veure un degoteig constant de persones interessades.

El dissabte es va celebrar el tradicional dinar d'expositors, aquest cop al restaurant Gaudí a la cruiïla d'Aragó amb Meridiana. Vam insistir tant que no ens posessin massa apretats que aquest cop estavem...massa allunyats. El menjar i el beure van ser correctes i a preu raonable, com correspon als temps que corren. La companyia, com sempre inmillorable.

Part de la exposicio va ser en hores de ludoteca, el que va fer que en alguns moments tinguessim un public jove molt nombrós, mes interessat per les andrómines d'aquells senyors grans que per les activitats habituals. La màquina de dibuixar i la máquina de posar dóminos i el tir no paràven, i les sortides d'en Wall_E provocaven sempre un aldarull.

En general ens va visitar gent de totes les edats, gent que anyorava el meccano de la seva infancia, grups familiars en visita pedagógica, veins, antics socis del club, parents i amics. Vam mirar d'explicar el qué de cada model a tots els que preguntaven...

Mitja dotzena de persones van sortir de la exposició amb la intenció de donar´se d'alta del club.

El diumenge al migdia vam recollir les nostres andrómines i vam donar per clausurada la exposició.

Podeu veure aquí algunes fotos, cedides per en Francesc Borrás, en Jordi Vallés i l'Antoni Gual.

El reportatge de BTV es aquí.

Els models presents van ser:

Sebastiá Atserias - Uns  patinadors sobre gel, moguts per imants ocults, un robot Wall-E radiocontrolat, un Wall_E miniatura, i un monociclista fet amb col.laboració amb la seva neta. Com sempre uns models que atreien la gent perque a mes de funcionar be, eren simpàtics.

Julià Azuara - Una eina per corbar tires de Meccano, i una maquina de fer lliços de teler.

Josep Bernal- El seu llegat a la Penya, el Fanal del Passeig de Grácia, va presidir la exposició, com es habitual.

Francesc Borràs - Un enorme joc de tir al blanc, totalment electromecánic. Va tenir un gran éxit entre els nios i noies. El corró que portava les dianes s'asemblava extranyament a la pantalla d'un llum de sobretaula.

Jaume Bosch - Un pont llevadis de tisora, d'un manual dels anys 50

Jordi Fabregat - Una Gran roda ó noria d'un manual dels anys 20, feta amb meccano niquelat dels anys 20.

Antoni Gual - Dos caminadors, un de quatre potes i un des sis. Un diferencial sense engranatges. Un Gos, un gat i un angel en miniatura.

Josep Llenas - Ens va portar un model fet als anys 50 per un conegut seu ??: un tren a escala O, en el que la locomotora portava quatre motors, un per cada eix.

Enric Olivella - Un tanc fet amb peces de color verd militar, dels Meca-kits dels anys 70

Josep Ortega -Una máquina de dibuixar, en la que els visitants podien escollir els ajustaments, posar-la a funcionar i endur-se el dibuix resultant. Va tenir un éxit impresionant, en Josep diu que va fer mes de dos-cents dibuixos.

Raimon Ripoll - Un taller mogut per una roda hidráulica. Al treure'n la teulada es podia veure una serra de fuster i una taladradora. A mes ens va portar diferents models fets per els seus fills i néts, tals com una grua, un robot fet amb Meccano Plastic, i vehicles amb miniatura.

Antonio Ruiz - Una impresionant dragalina moguda per un motor a vapor en miniatura. A la que l'Antonio encenia la caldera totom es parava a mirar, no sabent si fugir corrent... A mes, un tanc radiocontrolat amb transmissió de doble diferencial, com en els de veritat. Una mosca verinosa que caminava. La impresionant moto del cartell, a la que l Antonio en diu Harley pero té pinta de japonesa. Quatre cotxes en miniatura: un Jeep, un Land Rover, un Mercer i un altre d'aquells que surten a l ral.li de Sitges.

Jordi Vallés - El seu model estrella va ser la trenadora de 10 fils, pero el que va preferir la gent jove va ser la posadore de fitxes de dómino, aquesta es podia tocar. A mes ens va portar una maquina de vapor de Wheeler, dos amplificadors de par, un comptador binari de boles, un servomecanisme per timó de vaixell i una escultura dinàmica que anomenava "passaboles". Amb tants aparells es feia un tip de donar explicacions, com li agrada.

Antonio Valero- El president d' ACEAM va fer mes de 1200 Km en cotxe per poder-nos portar el seu model del navili de línia Santísima Trinidad, el mes gran que es va fer mai, armat amb 140 canons repartits en 4 ponts. Era curios veure un vaixell de fusta modelat en peces de ferro plenes de forats...

Artur Vila - Un model d' Austin City Carriage amb tots els ets i uts, en una vitrina de metacrilat per evitar les manetes massa curioses. A mes un tanc fet pel su fill.

 

En total vam ser presents 14 expositors i mes de 40 models.

L'interes mostrat pels visitants ens ha fet veure una vegade mes que hi ha un interés cap a la nostre afició i aixó ens encoratja a seguir montant exposicions per divulgar-la.

Agraim a Barcelona Televisó el haver-nos inclós al seu programa i a la Maria Cinta Méndez i el seu equip pel seu dinamic reportatge.

Agraim la directora de la Ludoteca per haver-nos cedit la sala d'actes i a tots el personal per la seva colaboració, ja que l'horari de ludoteca i el de la exposició van conicidir alguens hores.

I per acabar, agrair la Teresa Lluis el seu treball en el disseny del cartell de la exposició.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inicia sessió

Hem deshabilitat el registre degut per evitar publicitat no desitjada. Disculpeu les molèsties

Si us surt l'error "Invalid Token", netegeu la caché del vostre navegador, refresqueu la pàgina i torneu a intentar l'inici de sessió.