Web del Club Meccano de Catalunya, La Penya del Cargolet

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Com imitar amb molta exactitud les peces núm.143 i núm.118

Correu electrònic Imprimeix

A tots ens ha passat, que al realitzar un determinat projecte, ens trobem amb el problema de que ens falta alguna peça en particular. Això pot ser el cas de la núm.143 y núm.118, que son dos components del nostre Meccano difícils de trobar i per soposat de elevat cost. Si això us passa alguna vegada, jo os proposo una solució molt fàcil i efectiva d’imitar les originals fent servir peces molt corrents i amb un resultat molt satisfactori

 

nº143

Per a la 143, farem servir 8 corbes núm.90 cargolades entre si. Posteriorment agafarem 8 tires corbes núm.215 i amb unes alicates farem pressió per a obrir una mica el radi de la peça obtenint una curvatura lleugerament inferior.

 

Agafar la peça i obrir-la lleugerament amb les alicates per a adaptar la seva curvatura.

En arribar al centre, girar la peça i fer la mateixa operació però per l’altre costat perquè la curvatura sigui uniforme.

Finalment, farem servir 8 núm.12 (suport angular 1x1) per a ensamblar la cantonada amb les nostres núm.215 retocades amb l’anell que vàrem crear anteriorment.

I aquí ho tenim!

Una improvisada núm.143 (disc de 145mm) que ens solucionarà mes d’un problema.

Com podeu veure, la peça imitada queda molt semblant a la original, amb un error de radi de tan sol 2 milímetres. A més i molt important, els forats coincideixen perfectament per a tots els muntatges que voleu realitzar (que és el que interessa).

Material necessari per a crear la núm.143


nº118

Una vegada ja hem creat la nostra pròpia núm.143, ens serà molt fàcil convertir-la rapidament en una núm.118, ja que simplement afegirem els radis i el centre.

Per això, partirem de la nostra “imitació de núm.143” a la que ensamblarem 8 tires de 5 forats (núm.5) fent els radis, tenint com a centre un disc amb boixa (núm.24).

I aquí el resultat:

Peça acabada i vista per les dues cares.

Material necessari per a crear la núm.118

Que us sembla? Amb aquest simple i corrent material hem obtingut aquestes dues peces (molt benvolgudes per tots) i el que és molt important a baix cost.

Espero que en articles posteriors poder exposar-vos idees que tinc en ment i de fàcil realització.

Bons muntatges a tots!

JOSEP ORTEGA

JOSE LUIS ORTEGA (Fotografies)

 

Inicia sessió

Hem deshabilitat el registre degut per evitar publicitat no desitjada. Disculpeu les molèsties

Si us surt l'error "Invalid Token", netegeu la caché del vostre navegador, refresqueu la pàgina i torneu a intentar l'inici de sessió.