Web del Club Meccano de Catalunya, La Penya del Cargolet

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Respostes a les Consultes mes Freqüents

Correu electrònic Imprimeix

Hem rebut diferents correus fent-nos algunes preguntes. Reproduim les respostes que hem anat donant, ampliades amb una mica de recerca No dubteu a contactar amb nosaltres per qualsevol aclaració.

Soc organitzador d'activitats culturals. Podrieu fer una exposició per la meva entitat?

Puc venir-vos a veure?

Em podeu ajudar a valorar un Meccano ?

Em podeu ajudar a vendre el meu Meccano?

Quins son els avantages de fer-se soci?

On puc comprar caixes de Meccano?

On puc comprar peces soltes de Meccano?

Quines son les dimensions característiques del sistema Meccano?

 

Soc organitzador d'activitats culturals. Podrieu fer una exposició per la meva entitat?

Estarem encantats si ens permeteu d'exposar els nostres models i aixi difondre la afició. Nomes ens calen alguns requisits.

- Els models meccano son valuosos. La sala on s'exposi ha de poder tancar-se fora de les hores d'exposició, caldrá tambe evitar extrems de temperatura i humitat.

- Aviseu-nos amb un parell de mesos d'antel.lació, molts de nosaltres no tenim models muntats, a la espera d'una exposició. Ens cal temps per pensar i fer alguna cosa.

Envieu-nos un correu. Ens posarem en contacte.

Puc venir-vos a veure?

Estarem encantats de rebre qualsevol persona o grup que ens visiti per comunicar-nos les seves inquitetuds, consultes, ofertes o projectes referents al mon del Meccano. Com que alguns socis son al.lergics al correu electrónic, la visita pot ser un mitjá millor per establir contacte.

Ens reunim a les deu del mati el segon i quart diumenge de cada mes, excepte agost i durant les exposicions. Consulteu el calendari a la web.

Som al casal d'avis de Concili de Trento 37, feu una cerca a Google Maps  per "Meccano Catalunya" i trobareu la nostra fitxa.

Em podeu ajudar a valorar un Meccano ?

Sempre es complicat valorar un Meccano, ja que la multitud de peces el fan dificil d'inventariar.

Si es tracta d'una caixa original completa amb els seus manuals i mes o menys ben conservada (o sense estrenar!) te el seu valor com a peça de col.lecció. Si es una caixa de Mechanics Made Easy de principis del segle vint val el seu preu en or en qualsevol condició.

Fora de les caixes completes, a un calaix,  armari (o una habitació) ple(na) de peces de Meccano es pot aplicar en general el vell principi de l'ABC. Un 10% del material tindrá el 70% del valor (peces obsoletes, produides en poca quantitat o de series antigues amb el seu acabat original). Un altre 30% pot interessar als constructors per ampliar el seu estoc i pot ser interessant de vendre al detall, si es disposa de temps. El 50 o 60% restant estará segurament format de peces comunes (plaques flexibles, tires, varilles, politges), i en quantitats tals que -en bloc- només poden interessar a comerciants a l'engrós i que haureu d'incloure com "torna" en altres lots, si us en voleu desfer rápidament.

El millor es que ens veniu a veure, amb la caixa, si es tracta d'aixó o per concertar una visita si es tracta d'un lot gran. A la Penya tenim col.leccionistes ben informats. Podeu sortir-ne amb una oferta en ferm!

Em podeu ajudar a vendre el meu Meccano?

Et podem ajudar de dues maneres.

Pots penjar un anunci a la secció de compra-venda. No oblidis descriure de forrma acurada que vens, afegir-hi bones fotografies, i donar un teléfon o correu de contacte. Cal estar donat d'alta a la web per poder penjar anuncis.

Si es tracta d'un lot important de meccano important veniu-nos a veure a la Penya, potser podrem valorar-lo  i fer-vos una oferta.

Quins son els avantages de fer-se soci?

Com a totes les associacions l'avantatge principal es el de estar en contacte amb altres aficionats . El que la Penya te d'específic es

Una recull de revistes sobre la afició recopilada durante els mes de trenta anys de vida del club.

Tenir accés regular al local a on fem les trobades quinzenals i on es pot consultar la biblioteca.

Possibilitar de participar a la exposició que fem de forma mes o menys anual anual..

Disposar d' álbum a la web  on poder penjar les fotos dels propis models.

Rebre el butlletí que publiquem anualment.

En el capitol d'obligacion snomes hi ha la  de col.laborar a la bona marxa del club en la mesura de les capacitats i disponibilitats de cadascú. Aixó pot voler dir ajudar a tirar endavant les exhibicions, escriure articles per al butlletí i/o la web, difondre la afició, presentarse candidat per la junta directiva etc.

La quota al 2011 es de 30 € anuals per als socis adults, el preu es menor per als infantils. Vine'ns a visitar per fer-te una idea.

El Club Meccano de Catalunya te en la actualitat uns 60 socis.

On puc comprar caixes de Meccano?

Trobarás una mica de meccano a les cadenes de botigues de joguines que hi sol haver a les grans superficíes,  com Interkits o Toys'r Us.

Si prefereixes comprar per Internet, deMartina o El rincon del Juguete té una bona selecció de caixes, vegeu la secció d'enllaços

Abans de tot comprova a la web de meccano el que inclou una caixa actual, es diferent de les de fa 30 anys.

Pots trobar informació sobre aquests proveidors a la secció d'enllaços de la web.

On puc comprar peces soltes de Meccano?

Desafortunadament ja no queden al nostre pais botigues que venguin Meccano per peces, com el Can Darné dels anys 70.

Tens diverses opcions per obtener peces:

-Venir pel club un dia de reunió (mira el calendari a la web) i contactar amb algún dels socis al qui li sobrin les peces que necessites i les vulgui vendre. Hi ha socis que tenen mes peces de les que podrán utilizar mai.

-Veure la secció d'anuncis, on sovint s'anuncien lots i caixes de meccano.

-Fer la compra per internet, tens algunes adreces a la pagina d'enllaços de la nostra web (no son les úniques). Et caldrá el domini del Paypal i d'algun idioma.

-Fer un viatget a Anglaterra i aprofitar per visitar alguna de les exposicions importants de Meccano. A moltes d'elles alguns dels venedors que s'anuncien a Internet munten una parada en plan "mercadillo".

-Queden un parell de botigues físiques amb aparador i taulell a Europa. Que sapiguem, una es a Anglaterra i l'altra es a Holanda.

-Metallus te un parell de distribuidors a Espanya un a Tres Cantos (Madrid) i l'altre a Logronyo, vegeu la web de Metallus. El sistema Metallus es compatible amb el Meccano en distancies entre forats, diametre d'eixos i pas d'engranatge, pero utilitza rosques mètriques.

Quines son les dimensions caracteristiques del sistema Meccano?

Per poder decidir si les peces d'un altre sistema que ens puguin oferir es podrán integrar amb la col-lecció Meccano, cal comparar-ne algunes dimensions característiques. Les mes importants del Meccano son.

Distancia entre forats 1/2 polzada  = 12,8 mm

Diametre dels eixos galga 8 SWG  = 4,064 mm de diámetre (per als fabricats a Anglaterra fins al 78, els eixos fabricats a França o a Espanya poden ser diferents)

La rosca ha seguit sempre la norma anglesa, es  una 5/32 BSW.

Els engranatges rectes tenen pas diametral 38 dents per polzada de diametre, que en mesures métriques equival a un modul de 0.67 dents per milímetre de diámetre. Engranatges rectes del mateix pas diametral poden engranar, pero potser calgui ajustar la distancia entre eixos.

Les rodes dentades per cadenes tenen la mitad de pas diametral, es a dir 19 dents per polzada de diametre. La cadena te 70 baules per peu i un calibre SWG de 19 o 20 segons la época.

 

 

 

 

Inicia sessió

Hem deshabilitat el registre degut per evitar publicitat no desitjada. Disculpeu les molèsties

Si us surt l'error "Invalid Token", netegeu la caché del vostre navegador, refresqueu la pàgina i torneu a intentar l'inici de sessió.