Web del Club Meccano de Catalunya, La Penya del Cargolet

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
 Forum del Club Meccano de Catalunya :: Enllaços
Benvingut Convidat   [Registra't]  [Inicia sessió]
 Assumpte :Maquina per resoldre el Cub de Rubik.. 16-10-2014 14:50 
Antoni Gual
Connectat: 08-06-2010 15:30
Missatges: 79
Ubicació

El neozelandés David Couch ha presentat a la ultima exposició de Melbourne el primer model Meccano + Arduino capaç de resoldre un cub de Rubik per si mateix.

La máquina es totalment autónoma i no necessita recolzament de cap PC per funcionar. El "cervell" es un Arduino Mega amb nomes 8Kb de RAM i 128 Kb de ROM. Els periferics son un detector de colors fet amb un led RGB i una fotorreistencia i dos pinces i un suport giratoris moguts pes 5 servos de modelisme.i un motoret.

La maquina comença pèr llegir el color de cada requadre del cub, decideix la solució i começa a treballar. Com que el  mecanisme nomes pot girar dues de les cares del cub, aquest es capgirat quan convé per poder accedir a totes les cares.

https://www.youtube.com/watch?v=WVlqTsS1Xsg

El darrer model famós d'en David va ser la maquina de teixir "French Knitting", que va ser adoptada i millorada per una colla de modelistes i s'en van fer una vintena de versions cada cop mes petites i mes ràpides. Espero que aquest nou model també inspiri molta gent!

IP connectada
Editat per darrera vegada el: 24-10-2014 22:03 Per Antoni Gual per la raó
Pàgina # 


Powered by ccBoard


Inicia sessió

Hem deshabilitat el registre degut per evitar publicitat no desitjada. Disculpeu les molèsties

Si us surt l'error "Invalid Token", netegeu la caché del vostre navegador, refresqueu la pàgina i torneu a intentar l'inici de sessió.