Web del Club Meccano de Catalunya, La Penya del Cargolet

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Notícies

Ressenya de la 24 Exposició catalana de Meccano

Correu electrònic Imprimeix

Despres de tancar la 24ena Exposició Catalana de Meccano, aquest n'ha sigut el balanç:

Hem pogut veure peces fetes amb Meccano de 1920 al costat de peces fetes amb l'últim Meccano amb separacio d'1/4" de polzada. Hi havia Màrklin, Eitech, jocs de construcció xinesos. Hem vist models tant estátics, com motoritzats. En quant als automatismes n'hem vist de totalment mecánics, d' electromecánica, radio-control  i control per microcontrolador. Una bona varietat en  50 models de 15 expositors.

Aquests son els models que vam poder veure:

 

Llegiu-ne més...
 

Exposició Meccano a Barcelona el Març de 2017

Correu electrònic Imprimeix

Ja tenim data en ferm per la 24ena Exposició Catalana de Meccano! La farem el cap de setmana del 10 i 11 de Març, al mateix lloc on vam celebrar la darrera ara fa mes de tres anys.

La adreça es Ludoteca el Xalet del Clot, carrer Bilbao 220 baixos, i com sempre la entrada es pel darrera, pel passatge de Carmen de Burgos, paral·lel per sota de Guipuscoa, entre Bilbao i Lope de Vega.

 

Llegiu-ne més...
 

En portada a Constructor Quarterly!

Correu electrònic Imprimeix

El número de Setembre de 2015 de Constructor Quarterly, que es distribueix a començament de juliol, te en portada el model d'un soci de la Penya, en Sebastiá Atserias.

Llegiu-ne més...
 

XXVI Exposición Nacional de Meccano

Correu electrònic Imprimeix

Fins el proper dia 10 de Gener es celebra a la Casa de Cultura de Collado Villalba la XXVI Exposición Nacional de Meccano.

Collado Villalba es a 40 km al nord de Madrid, per la autovía de La Coruña. Els que visiteu Madrid per aquestes dates, podeu fer-hi una escapada.

Hi ha mes informació al web d' ACEAM . També hi ha enllaços a diferents videos i articles, per als que no pogueu  assistir-hi.

Desde aquí desitjem als expositors que la mostra sigui un éxit i que poguem incorporar aviat a nous adeptes a la nostra afició.

 

Concurs de Models Spanners 2013

Correu electrònic ImprimeixCom cada any per aquestes dates la llista de correu Spanners organitza un concurs de models per internet.

El reglament que s'ha votat aquest any limita les mides externes del model a un cub de 9 x 9 x 9 forats, i cal que totes les peces hagin estat algun cop al catáleg de meccano i no estiguin modificades.

Podeu veure els models aqui. Per votar cal que us doneu d'alta (gratuïtement)  a la web, el que de passada us dona dret a tenir-hi vostre propi album de fotos.

Es poden entrar models i votar fins la vespra de Nadal. El premi es totalment honorífic.

Afegit:

A dia 25 de Desembre el concurs es tancat. Dos socis de la Penya hi han participat i han aconseguit de colocar dos models entre els quatre primers. Fem arribar desde aqui la nostra felicitació a en Jordi Vallés i l'Antoni Gual, que han donat a coneixer el nivell de la nostra afició a tot el mon.

 

 

En Josep Ortega i Mur ens ha deixat

Correu electrònic Imprimeix

Ell divendres 29 de novembre del 2013 va morir en Josep Ortega i Mur, el vicepresident de la Penya.

La seva professió de tecnic de l'audiovisual el va portar a treballar al Centre de Producció de Catalunya de Televisió Espanyola que tant renom ha tingut sempre per la qualitat de la seva producció. Va treballar primer als estudis de Miramar i mes tard a Sant Cugat.

A la Penya era el soci numero 28, aixó vol dir que hi era desde la seva fundació. El vam fer vicepresident convencent-lo que el carrec no comportava mes reponsabilitats que les que ja emprenia voluntariament com a  soci "de base".

A les exposicions el seu interes principal era el de transmetre la afició pel Meccano als infants. A la del 2012 va portar una màquina de dibuixar amb la que els nens i nenes podien fer els seus propis dibuixos i emportar's-els. Va gastar centenars de fulls de paper que previament havia retallat a mida, i va lidiar pacientement amb una clientela menuda acostumada a tenir-ho tot a l'instant.  I sempre es podia comptar amb que portaría el seu equip de filmació i dedicaria unes hores del seu temps a fer un reportatge de la exposició, del que despres regalava una copia a cada expositor.

El trobarem a faltar!

Desde aqui fem arribar les nostres condolences a la seva esposa , fills i nets.

 

 

Ja tenim aqui les noves caixes Evolution

Correu electrònic Imprimeix

Ja es poden trobar a les botigues en linia d'aquí les noves caixes Evolution de Meccano. Les hem vistes, per exemple, al Corte Inglés.

Els models es carateritzen per estar dissenyats amb bastant realisme i amb mecanismes i articulacions que funcionen. Totes ellees porten un manual amb un model únic, pero es poden baixar les instruccions per un model B d'internet.

Com sempre, hi ha peces noves com les noves tires d'acer amb el doble de forats. També ha canviat el conjunt de motor i porta-piles, que ara sembla mes facil de muntar. L'anterior porta-piles, que ha durat 15 anys, era sólid i resistent pero muntar-lo, per a un principiant, era com un malson que va causar molts abandonements de la afició abans de començar.

Per fer-vos una idea de amb que us gastareu els calers, podeu baixar-vos els manuals de la pàgina del fabricant.

Pel que sembla només la caixa de l'helicópter es motoritzada.

 

 

 

Dos fabricants de peces tanquen

Correu electrònic Imprimeix

Hem sabut a través de le llista dels Spanners que dos dels principals fabricants de peces de réplica haurán tancat al final d'aquest 2013.

Llegiu-ne més...
 

El Butlleti nº 36 va sortir el juliol

Correu electrònic Imprimeix

Amb les vacances d'agost s'ens va oblidar informar-vos de la aparició del butlletí a mitjans de juliol.

La esplendida moto d'en Ruiz obre la portada. Inclou reportatges fotográfics sobre les exposicions de l'any anterior  de la Penya, del Club des Amis du Meccano i de Skegness. En Borrás i l'Esplugues ens exposen un parell de circuits eléctrics interessants  per la maniobra dels models.  En Ruiz ens exposa algunes de les seves sol.lucions mecàniques. Hi ha també una cosa sobre engranatges d'en Gual, que no sabem ben be perqué serveix.

En total 16 pagines en color, a carrec de l'equip d'edició habitual a qui agraïm el su esforç, així com a tots els autors de textes i fotos.

 

 

Spin Master compra Meccano

Correu electrònic Imprimeix

El mes important fabricant de joguines del Canada, la empresa Spin Master de Vancouver ha comprat Meccano. La idea dels nous propietaris es seguir fabricant el producte majoritariment a la fabrica de Calais.

La noticia s'ha fet publica aquest mes d'agost. Esperem que aquest nou propietari enceti un nou model de distribució al nostre pais i que aquest Nadal, quan algu busqui un Meccano per a un infant el pugui trobar a les botigues mes importants.

 

Sebastià Atserias de nou a Constructor Quarterly

Correu electrònic Imprimeix

Ja sabiem que els models que fem els socis de la Penya no tenen res a envejar als que es fan a altres paisos, pero ens agrada que de tant en tant ens ho confirmin els de fora.

 

Llegiu-ne més...
 

Aniversari del naixement de Frank Hornby

Correu electrònic Imprimeix

El quinze de maig del 2013 es el cent-cinaquanté aniversari del naixemant a Liverpool de Frank Hornby (1863 -1936), l'inventor del Meccano.

 

Llegiu-ne més...
 

Les French Knitting Machines

Correu electrònic Imprimeix

Darrerament es poden veure personatges una mica fora de lloc a les botigues de "labors" comprant cabdells de llana i agulles de fer catifes, sense tenir molta cara de dedicar-se a aquest hobby. Probablement son meccaneros, que necessiten materia prima per desenvolupar els seus invents...

I es que la moda de l'ultim any en el mon del Meccano han estat les maquines de fer mitja, batejades internacionalment com a French Knitting machines!

 

Llegiu-ne més...
 

El pont fet amb Meccano de Bolton

Correu electrònic Imprimeix

A la població de Bolton, situada al nord de Manxester al Regne Unit, havien de reconstruir  un pont peatonal i van convocar un concurs d'idees.

 

Llegiu-ne més...
 

Cyberneticzoo: robots de veritat i d'els altres

Correu electrònic Imprimeix

Cyberneticzoo es un blog dedicat als robots i maquines de caminar, tant a les serioses com a les de pel.licula. El Sr Reuben Hoggett es un professional de la robòtica de Melbourne, Australia, que colecciona les informacions antigues i modernes mes curioses en aquest camp.

Hi ha robots d'anunci, robots auténtics, i darrerament está explorant el que s'ha fet en aquest sentit amb el Meccano, que no es poca cosa. Una recerca per la paraula Meccano troba 27 articles relacionats amb la nostra afició.

Si us interessen les màquines de caminar hi trobareu bona part de les patents que s'en han fet, idees a dojo per als vostres models.

No deixeu de fer-hi una visita, us hi passareu una bona estona!

 

concurs Nadal Spanners 2012

Correu electrònic Imprimeix

Com cada any la llista de correu Spanners ha convocat un concurs de models. Aquest any el concurs esta basat en el contingut de la caixa Special Edition Vintage set No 0530.

Animeu-vos!

Llegiu-ne més...
 

Maquina de vapor reproducció

Correu electrònic Imprimeix

En Sebastià Atserias ha trobat aquest proveidor Kleinmeier Modelbau, que fabrica maquines de vapor miniatura i te aquesta  reproducció de la màquina Meccano de 1928.  Per seguretat crema pastilles i no alcohol de cremar com la original. Va muntada sobre una placa en U amb forats segons la norma Meccano. El preu es de només 140 €.

 

 

Inaugurada la 24º Exposicion Nacional de Meccano

Correu electrònic Imprimeix

A continuación podeis ver unas fotos realizadas por el amigo Jordi Vallés entre el revuelo del dia del montaje. Se ven herramientas, bolsas, y modelos a medio montar. No pretende ser un reportaje "serio" y sólo es una pequeña muestra que publicamos con la intención de animar a las personas que pudieran estar en Madrid hasta el 27 de diciembre para que visiten la exposición.

Meccaneros como Antonio Valero, Jesús Caso, Román Orozco, Fermín Larrea, nuestro Jordi Vallés, y hasta una veintena de reconocidos nombres de nuestra afición presentan mas de un centenar de interesantes modelos modelos entre las armaduras, sables y cuadros de batallas del Centro Cultural de los Ejércitos de la Gran Via Madrileña. Si os podeis acercar no os lo perdais!

P.S. El sitio web de ACEAM contiene un album de fotos de la exposición.

Tambien podeis leer la completa reseña de la exposición que  ha publicando Felis Maocho en su blog.  Primera parte. Segunda Parte

 

Concurs Spanners Nadal de 2011

Correu electrònic Imprimeix

 

Com cada any la llista de correu Spanners organitza el seu concurs nadalenc i mundial de petits models Meccano.

Les bases del concurs son aqui. En resum, es tracta de fer un model original, de tema lliure, amb un máxim de 20 peces, sense comptar cargols, femelles, arandeles o clips. Les peces que feu servir, encara que siguin répliques, cal que hagin estat als catàlegs de Meccano en algun moment. Les peces compostes (per exemple, una junta universal nº 140) compten com a úniques si es fan servir juntes, i com a peces independents si es separen. Teniu temps fins la nit de Nadal per participar i hi podeu enviar tants models com vulgueu.

El concurs es decideix per votació popular a l'album de Nzmeccano, i si seguiu el concurs veureu els models canviar de posició segons els vots que van acumulant. Qui acabi primer el dia de Nadal, guanya. Es un concurs extraoficial i com a tal no está dotat amb premis ni en metàlic ni en espécies.

Per participar, si s'está inscrit a la llista dels Spanners nomes cal enviar-hi un correu amb fotos del model. Si no s' ès de la llista cal donar-se d'alta a la Gallery de la web NZMeccano, crear un album, penjar-hi les fotos i després avisar l'administrador perque les mogui a l'àlbum del concurs.

I si us fa mandra participar, podeu simplement admirar els models aqui. Per poder votar (un vot per model per persona) cal donar-se d'alta i crear un album, que a mes us será util per donar a coneixer els vostres models a tot el mon.

Animeu-vos, cal que se sàpiga que aquí també en sabem de Meccano!

 

Sebastià Atserias publica al Constructor Quarterly

Correu electrònic Imprimeix

La revista amb mes anomenada del nostre ram cq94_article_pou_petroli_sebastia, la anglesa Constructor Quarterly, ha publicat al seu numero 94 un interessant article escrit pel nostre company Sebastià Atserias on explica en detall el seu model de torre de perforació i explotació d'un pou petrolífer.

Llegiu-ne més...
 

24ª Exposición Nacional de Meccano

Correu electrònic Imprimeix

Es celebrará a Madrid del divendres 16 de desembre fins al dimarts 27 de desembre propers, al local del Centro Cultural de los Ejércitos, situat al nº 13 de la Gran Via.

La organitza la Asociación Cultural Española de Aficionados a los Meccanos (ACEAM) conjuntament amb la casa Meccano, l' importador del joc Nomaco i el Casino Militar de Madrid, que cedeix la sala.

L'horari de la sala es de 10:30 a 14:30h  i de 15:00 a 21:00 h, i els  des 24 a la tarda i el 25 no s' obrirá.

Hi  haurá models dels socis d' ACEAM i d'altres aficionats d'arreu. Si teniu un model interessant per proposar podeu contactar amb ACEAM

Ja hi ha una llista de mes de 100 models, el que lligat amb la situació céntrica de la sala, fa preveure un éxit de públic i de participació.

Esperem poder oferir-vos-en un petit reportatge, per a aquells que no hi podeu assistir.

 

NZMeccano:canvi de servidor

Correu electrònic Imprimeix

Abans NZMeccano está fora ded linia

Des de dilluns 29 d'agost la web de NZMeccano ha deixat temporalment de funcionar.

La web la visiten 10.000 usuaris cada mes i conté informació de referencia per als coleccionistes i desenes de milers de fotos  d'exposicions i de models i col.leccions d' aficionats individuals. El  Sr Charles Steadman del Christchurch Meccano Club es el seu creador, patrocinador i únic administredor, amb la sola ajuda de la informació aportada per gent de tot arreu.

El Sr Steadman explica que  el gran volum de dades i connexions que ha comportat  l'exit de la web  li estava creant problemes amb el seu hostatjador.  L' intent fet últimament per alguns eixelebrats de copiar la web sencera li ha portat a mes penalitzacions económiques per excés de trafic. Finalment ha decidit traslladar la web a un altre proveidor.  El trasllat d'una web tan important pot ser llarg i podem estar uns dies senes poder tornar-hi a accedir.

Aprofitem per agrair al Sr Steadman per el seu desinteressat support al mon del Meccano i li desitjem  bona sort i pocs entrebancs en el seu trasllat, que es el trasllat de tota la afició.

A dia 1 dia setembre NZMeccano torna a funcionar normalment.

 

 

Skegex 2011

Correu electrònic Imprimeix

Skegness Jolly fishermanEl primer cap de setmana de juliol s'ha celebrat com cada any el Skegex, la exhibició de Meccano anglesa que atreu mes visitants, expositors i models d'arreu del mon. Es celebra a Skegness, Lincolnshire. A la web de NZMeccano ja hi podeu veure algunes  fotos.  Hi ha models veritablement espectaculars...El Skegex es organitzat pel North Midlands Meccano Group.

 

En record d'en Manuel Campoy

Correu electrònic Imprimeix

El passat 30 de maig ens va deixar als 70 anys el company Manuel Campoy i Armengol, soci nº 25 de la Penya.

Llegiu-ne més...
 

Exposició al carrer Balmes de Barcelona

Correu electrònic Imprimeix

Ara teniu una nova oportunitat de veure models Meccano a Barcelona!

 

Llegiu-ne més...
 

Les caixes de la pelicula Les Aventures de Tintin

Correu electrònic Imprimeix

Es prepara per d'aqui a uns mesos la estrena de la película Les Aventures de Tintin, dirigida pes Steven Spilelberg. Dins el merchandising que envoltará la estrena hi ha previstes tres caixes tematiques de Meccano...

Llegiu-ne més...
 

Reseña de la Exposición de Abril del 2011

Correu electrònic Imprimeix

El sábado 16 de abril de 2011 se clausuró la exposición de Meccano que se ha celebrado del 4 al 15 de abril en la Biblioteca Joan Oliver (Biblioteca de Sant Antoni) de Barcelona. En ella pudimos ver mas de cien modelos aportados por 23 expositores, así como numerosas piezas de coleccionista.

Hojear el album de fotos de esta web o el de NZMeccano

Llegiu-ne més...
 

La gama Special Edition ja no existeix

Correu electrònic Imprimeix

Com podreu cGrua Special Construction Setomprobar si visiteu la web de Meccano, la gama Special Edition ja no es al catàleg.

Aquesta gama comprenia el Special Construction Set, la locomotora, la noria, el Mechanical Workshop, el Concorde, i en general, tots els models amb mes contingut técnic i amb mes peces de metall.

No sabem si es una decissió temporal, deguda a la crisi, o es definitiva. Si es aixó últim, la tan anunciada relocalització a França de la producció no sembla que hagi de millorar el contingut de les caixes.

En tot cas, si tenieu intenció de fer-vos amb una caixa d'aquesta gama, moveu-vos, abans de que s'esgotin.

 

En Francesc Aparicio ens ha deixat

Correu electrònic Imprimeix

El passat dijous 24 de febrer el company Francesc Aparicio ens va deixar. Fou un dels membres fundadors del Club,  i darrerament era el nostre representant en les exposicions de Henley i Skegness.  Desde aqui volem expresar el nostre  condol.  El mon del Meccano ha perdut  un bon amic i col·laborador i un gran constructor i coleccionista.

 

Convocatoria de Junta General 2011

Correu electrònic Imprimeix

La Junta General del Club per a l'any 2011 ha estat convocada per el diumenge 27 de febrer al local del club, carrer de Bilbao 220 a les 10 del matí. Tots els socis esteu convidats a assistir-hi. Rebreu la convocatoria oficial per correu, tal com és habitual.

 

 

El Butlletí num. 34 ja es al correu

Correu electrònic Imprimeix

Portada butlleti 34Ens complau informar als socis que el Butlletí nº 34 es al correu. Després de molts entrebancs i endarreriments, ja el tenim aquí.

Destaquem l' esplendid mini-tractor de la portada, el resum de la activitat d'aquest any, l'editorial sobre la situació del meccano el 2010, ressenyes d'exhibicions, el racó históric, els articles práctics com el del company Ortega , etc.

El club reitera la seva voluntad de seguir publicant el butlletí en paral.lel a la página web, i recorda als seus socis i col.laboradors que els articles encara que apareguin com per art de màgia, cal que algú els escrigui. Tothom pot col.laborar, nomes cal que ho suggeriu.

 

 

 

Concurs de Nadal Spanners 2010

Correu electrònic Imprimeix

S'acaba d' obrir el concurs internacional i virtual de models Meccano que fa cada any per Nadal la llista de correu dels  Spanners. Pot participar-hi qualsevol meccanero del mon.

Les regles d'aquest any son:

-Pot fer-se servir un total de 30 peces de qualsevol época del meccano de 1901 a 2010. No valen peces modificades ni d'altres fabricants.

-Poden fer-se servir cargols, femelles, arandeles, gomes, cordes i clips de molla  (nº35)  a discreció: aquestes peces no compten dins les 30 peces de la regla anterior.

-Es poden presentar tants models om es vulgui.

-El concurs es tanca el dia de Nadal de 2010 i el premi está en el fet de participar.

Per participar-hi només cal donar'se d'alta a la Galería de NZMeccano i després penjar la foto del model a l' album del concurs.

Els que no esteu en fase constructiva podeu participar votant, per aixó cal també donar-se d'alta a la Galería.

Podeu veure els models dels concursos dels dos anya anteriors aquí. Teniu en compte que el reglament s'acorda i canvía cada any.

 

 

 

Nou fòrum

Correu electrònic Imprimeix

Ja podeu accedir al nou fòrum, que podreu trobar al menú Contactar. Es obert a tots els usuaris registrats que vulguin saludar, fer consultes, comprar o vendre material ,  i en general compartir les seves inquietuts amb altre Meccanòfils.

De moment está en marxa de forma experimental, pensem anar donant-li forma poc a poc . Si us dona problemes i no podeu escriure-hi envieu-nos  un correu.

 

Exhibició CMC al 2011

Correu electrònic Imprimeix

Amb la exhibició d'aquest any encara pendent de confirmar, us anunciem la exhibició del 2011.

Tindra lloc del dia 4 al 15 d'abril del 2011 a la sala d'exposicions de la Biblioteca Joan Oliver, al carrer del Comte Borrell 44-46 de Barcelona.

La inauguració oficial tindrá lloc el dimarts cinc d'abril a les set de la tarda.

Els  expositors tindrán el dissabte 2 i el dilluns 4 per a instal.lar eks seus models, i els dies dissabte 16  i dilluns 18 al matí per a retirar-los.

 

Nova secció de descàrregues

Correu electrònic Imprimeix

Hem obert una secció de descàrregues en la que hi podreu trobar entre d'altres documents i publicacions sobre Meccano específiques del mercat espanyol y llatinoamericà. Hem començat amb els quatre numeros de Meccano magazine que es van publicar en castellá, els supermodels que Novedades Poch va crear per al mercat espanyol i alguns manuals Metaling. Esperem que us agradi.  Envieu-nos un e-mail si teniualgun document interessant. Podem penjar-lo citant-ne la procedéncia.

 

Hem obert sucursal a Nova Zelanda!

Correu electrònic Imprimeix

Hem creat un álbum de fotos de models dels membres del CMC a www.nzmeccano.com.
La web de Charles Steadman s'esta´convertint en la referencia dels afeccionats de tot el món i la visiten cada dia centenars de persones. No está lligada a cap club i qualsevol afeccionat pot donars'hi d'alta i penjar-hi fotos.
No pretenem duplicar els nostres álbums de fotos allá  sino només tenir-hi unes poques fotos que cridin la atenció cap al nostre club. Com a dada curiosa la foto de la farola d'en Bernal ha tingut mes visites en un dia que la foto mes vista de la nostra web en tres setmanes.

 

Grúa d' Antonio Ruiz

Correu electrònic Imprimeix

El company Antonio Ruiz, després de setmanes de treball, ha pogut acabar la seva impresionant grua portuaria. Es del tipus "level luffing" en que la alçada de la càrrega no es veu afectada pels moviments de la pluma. Podeu veure'n les fotos al seu àlbum. Esperem impacients la propera exhibició a on estem segurs ens en fará una completa demostració.

 

Skegex 2010

Correu electrònic Imprimeix

Els dies 2, 3 i 4 de juliol s'ha celebrat a Skegness, Lincolnshire, Regne Unit, la vint-i-novena edició del Skegex. Aquesta es potser la exhibició de Meccano mes important de i'any i enguany  hi han participat mes de cent expositors de tot el món. L'organitzador es el North Midlands Meccano Guild. Podeu veure'n els primers videos i fotos d'aquest any fets per el fotograf i afeccionat Greg Webb. El company Francesc Aparicio, que hi va asistir, ens en podrá fer cinc centims a la propera reunió.

 

Hem retrobat la Sagrada Família de Louis Fleck!

Correu electrònic Imprimeix

Hem pogut retrobar a la Cité de l'Architecture et du Patrimoine de Paris la Sagrada Familia que durant els anys 90 Louis Fleck,membre del CAM, va construir amb l'ajut de plànols originals que va obtenir la Penya. Aquest model  de mes de tres metres d'alt, representant el temple complet va estar exposat al centre comercial l'Illa, de Barcelona el Nadal de 1995, després li haviem perdut la pista. La hem retrobat en plena forma gracies a una foto de Paul Trafford penjada a Flickr.

 


Inicia sessió

Hem deshabilitat el registre degut per evitar publicitat no desitjada. Disculpeu les molèsties

Si us surt l'error "Invalid Token", netegeu la caché del vostre navegador, refresqueu la pàgina i torneu a intentar l'inici de sessió.