Web del Club Meccano de Catalunya, La Penya del Cargolet

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

El pont fet amb Meccano de Bolton

Correu electrònic Imprimeix

A la població de Bolton, situada al nord de Manxester al Regne Unit, havien de reconstruir  un pont peatonal i van convocar un concurs d'idees.

 


El pont havia de servir per salvar un antic canal, i la seva llargaria havia de ser de sis metres i mig.
El dissenyador Liam Curtin (que podem imaginar amb qué jugava de petit) va presentar la idea de fabricar unes peces de Meccano enormes i fer el pont amb aquestes.

El projecte, a pesar de resultar molt mes car que un pont convencional, va agradar a un promotor inmobiliari de la zona que va decidir de financiar-ne la construcció. D'aquesta manera va poder ser aprovat pel municipi, que el va considerar un bon distintiu.

L'estiu passat es van començar a fabricar 400 imitacions de peces de Meccano i 700 cargols i femelles en colors verd, vermell i groc a escala 10:1 i el Desembre van començar les obres.
Aqui en podeu veure el reportatge del Daily Mail. Hi ha qui critica el pont per car i cridaner. En trobareu fotos a moltes webs sobre meccano, ja que molts aficionats s' arriben a veure'l. Aqui hi ha un reportatge en video, aqui un de fotogràfic fet per en John Nuttall i en Michael Walker, i aqui la pagina d'en Liam Curtin.

Aquest pont és fet per durar i no te res  a veure amb aquell pont d'un sol us, fet de Meccano de veritat, amb el que el 2009 el presentador James May va fer servir per creuar un canal al centre de Liverpool devant les cameres del programa Toy Stories.

 

 

Inicia sessió

Hem deshabilitat el registre degut per evitar publicitat no desitjada. Disculpeu les molèsties

Si us surt l'error "Invalid Token", netegeu la caché del vostre navegador, refresqueu la pàgina i torneu a intentar l'inici de sessió.