Web del Club Meccano de Catalunya, La Penya del Cargolet

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Les French Knitting Machines

Correu electrònic Imprimeix

Darrerament es poden veure personatges una mica fora de lloc a les botigues de "labors" comprant cabdells de llana i agulles de fer catifes, sense tenir molta cara de dedicar-se a aquest hobby. Probablement son meccaneros, que necessiten materia prima per desenvolupar els seus invents...

I es que la moda de l'ultim any en el mon del Meccano han estat les maquines de fer mitja, batejades internacionalment com a French Knitting machines!

 En una exposició celebrada la Pasqua de l'any 2012 a Nova Zelanda el Sr David Couch va portar una máquina de fer mitja amb quatre motors i moviment intermitent. Mes endavant la va perfeccionar i va assistir amb ella a la expo de Skegness. Allà va  cridar la atenció com a model original. El mateix David en va fer un article per la revista Constructor Quarterly, que va apareixer al numero 98 de Desembre del 2012.Aixó i el "pique" amistós entre usuaris de la llista de correu Spanners va fer que una serie de persones, com ara Graham Jost, John Stark, Ken Senar, Mike Fallows, Hugh Ramage o el nostre Jordi Vallès afegisin el seu gra de sorra perfeccionant i simplificant el model.

S'ha pasat de moviment discontinu a continu, de 4 a 1 motor, s'han fet models que donaven fins a mil puntades per minut, s'ha simplificat el muntatge, s'ha experimentat amb models que desfeien el teixit ja fet i el realimentaven a la máquina per evitar d'haver de canviar de cabdell a les expos, n hi han amb mes d'un cabdell, de 2 o de 8 agulles....  També s'en han fet models en VirtualMec.

El mom de French Knitting es el nom que se li dona a Nova Zelanda a la manualitat infantil que consisteix en teixir el mateix que fa la máquina.

Es potser el model que mes joc ha donat els ultims dotze mesos. Sabrieu afegir-hi alguna millora?

Per saber-ne mes:

Podem veure una bona colecció de videos a YouTube fent una recerca per "meccano knitting". Si cerqueu per "meccano tricotin" en surt una de francesa.

Si feu una recerca per "knitting" als albums de NZMeccano en trobereu una pila de fotos-

I no menys importants, els albums d'en Jordi Vallés sobre les seves versions en aquesta mateixa web.

Podeu demanar el nº 98 del Constructor Quarterly al nostre arxiver l' Enric Olivella un dia de reunió par consultar-lo, o be comprar-lo a l'editor.

Podeu consultar els models en VirtualMec, que es el mes proper a uns planells que hi ha disponible.  L'enllaç que donem no inclou el filtre, cal que cliqueu el text "Advanced Search" i poseu "Knitting" a la casella Search by Title. Recordeu que podeu descarregar el visor de Virtual-Mec gratuïtament.

 

 

 

Inicia sessió

Hem deshabilitat el registre degut per evitar publicitat no desitjada. Disculpeu les molèsties

Si us surt l'error "Invalid Token", netegeu la caché del vostre navegador, refresqueu la pàgina i torneu a intentar l'inici de sessió.