Web del Club Meccano de Catalunya, La Penya del Cargolet

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Aniversari del naixement de Frank Hornby

Correu electrònic Imprimeix

El quinze de maig del 2013 es el cent-cinaquanté aniversari del naixemant a Liverpool de Frank Hornby (1863 -1936), l'inventor del Meccano.

 

 

En Frank va començar com a comptable al magatzem del seu pare. A les acaballes del segle XIX va idear un joc de construcció metálic per als seus fills, i en va fer les peces de forma casolana. Hi va veure sortida comercial i, despres d'obtenir les corresponents patents, va muntar un petit taller i va llençar al mercat el 1902 les caixes Mechanics Made Easy. L'exit el va sorprendre, i el negoci no va parar de créixer: va crear la societat anónima Meccano el 1908, va començar a editar Meccano Magazine el 1916, els Trens Hornby el 1920, la radio Meccano el 1921....etc.

Als anys 20 el Meccano es fabricava al Regne Unit, a França, als Estats Inits, i a Alemania (sota la marca Märklin).

El sistema Meccano va tenir molts imitadors, que Frank Hornby portava devant la justicia per infracció de patents. Curiosament la aparició d'un imitador espanyol, el Metaling de Novedades Poch va provocar una visita d'en Frank Hornby a Barcelona i no va acabar en pleit, sino amb una llicencia per fabricar Meccano, que es va estar fabricant aqui desde el 1931 fins el 1981.

El 1931 en Frank Hornby va entrar en politica en el partit conservador i va ser elegit membre del parlament per un dels barris de Liverpool. El 21 de Setembre de 1936 va morir i es enterrat a Liverpool.

El Meccano va seguir endavant portat primer per la familia Hornby i a partir de 1964 per diferents societats, pero no ha sapigut seguir sent un joguina capdavantera, com va ser durant els anys en que el dirigia en Frank Hornby.

Diferents societats meccano angleses celebren actes conememoratius d'aquest dia. Els ferrocarrils britanics han posat el nom Frank Hornby a una locomotora. Si accediu al Google británic pdreu veure que tambe conmemoren el dia.

 

Inicia sessió

Hem deshabilitat el registre degut per evitar publicitat no desitjada. Disculpeu les molèsties

Si us surt l'error "Invalid Token", netegeu la caché del vostre navegador, refresqueu la pàgina i torneu a intentar l'inici de sessió.